Składniki (na 1 porcję):
2 paluszki surimi
Młoda cebulka
Słodko-pikantny sos chilli TaoTao
Kiełki brokuła (lub inne)
ulubione zioła
sól
Przygotowanie:
Paluszki surimi kroimy w półplasterki, dodajemy do cebulki.
Dolewamy odrobinę słodko-pikantnego sosu chilli TaoTao.
Dodajemy jogurt grecki, mieszamy, solimy do smaku.
Na koniec dodajemy zioła i kiełki, mieszamy.
I tak oto wygląda gotowe danie:
SMACZNEGO! (≡^∇^≡)
hmmm, brzmi ciekawie, a ja zawsze mam problem, co tu mozna wyczarować z paluszków surimi
OdpowiedzUsuńPaluszki surimi można smażyć, piec, gotować, parować, jeść "na surowo"... Jak ktoś lubi to może nawet z czekoladą zjeść ^^
UsuńWygląda wykwintnie i na bardzo smaczne danie;-))
OdpowiedzUsuńpaluszki surimi... rewelacyjna przekąska
OdpowiedzUsuńzapomniałaś, że można ją dodać nawet do pizzy, smacznie wyszło :P
A widzisz głowy mi wyleciało ^^
Usuń