Składniki (na 2 porcje):
1 opakowanie papieru ryżowego
2 opakowania serka tofu
1 średnia cebulka
pół ząbka czosnku8
papryka słodka mielona
szczypta chilli
sól
Przyotowanie:
Papier ryżowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę i czosnek drobno siekamy i łączymy z rozdrobnionym serkiem tofu.
Doprawiamy papryką, chilli i solą.
Tak przygotowaną masę nakładamy na papier ryżowy.
I zwijamy sajgonki (dopóki papier jest wilgotny, dobrze się skleja).
Potem smażymy sajgonki na niewielkiej ilości oleju (ja wybrałam ten z pestek winogron).
A tak wygląda resztka gotowego dania (resztka bo zapomniałam zrobić zdjęcie zanim zjadłam xD).
Moje rady:
Sajgonki te bardzo dobrze smakują z ryżem polanym odrobiną oliwy z oliwek i dodatkiem pokrojonych w słupki i podsmażonych warzyw (marchewki, pietruszki, pora).
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz